Paaseierenactie: lange en mooie traditie

Het ei van Rotary Gaasbeek ?

Woensdagmorgen 1 april was een grote delegatie van Rotary Gaasbeek te gast op de prachtige paasvoorstelling 2015 van het Sint-Fransiscusinstituut te Lennik. Deze school staat bekend als een voorbeeld voor onderwijs aan kinderen van 6 tot 13 jaar met een leerachterstand. Hier zijn zowel kinderen met autisme, vertraagde ontwikkeling, leerstoornissen of gedragsproblemen. Eveneens kunnen kinderen die door het gerecht geplaatst zijn hier een thuis vinden.

Rotary Gaasbeek onder het voorzitterschap van Marcel De Weghe mocht er zeer enthousiaste directieleden en leerkrachten ontmoeten in zeer aangename en goed onderhouden lokalen. Rotary Gaasbeek begreep dan ook dat alle hulp zeker meer dan welkom is.

De goed verzorgde show die ons aangeboden werd begon om 10u30. Deze was zeer gevarieerd met allerlei animaties op zelfgemaakte zeilboten. Allerlei dansjes werden vertoond en liedjes gezongen. Kortom het was een totaalspektakel en nooit eerder gezien.

sint franciscussint franciscus-047

sint franciscus-062sint franciscus-117

Dank aan de juffen Charlotte, Christel, Patricia , Nadine, Ann, Magda, Sophie, Anne-Marie, Anja, Sara, Pascale, Elke, Veerle, Joke, Dorien en meester Lieven . Ook dank aan de onderhoudsploeg die de confetti achteraf netjes heeft opgeruimd. Dank aan de mensen achter de schermen.

Rotary Gaasbeek dankt de directie van het Sint-Fransiscusinstituut voor de uitnodiging.

Mocht Columbus het ei nog zoeken, dan ligt het zeker hier in het Pajottenland.

We hebben zeker genoten van onze tijd in het instituut maar begrepen tegelijkertijd hoe blij de ouders en de kinderen mogen zijn dat het Sint-Franciscusinstituut bestaat.

Na het einde van de voorstelling werden paaseieren aan de leerlingen verdeeld.

sint franciscus-125

PROFICIAT en veel respect.

Rotary Gaasbeek is fier op deze traditie en steunt graag ook andere projecten van Sint-Franciscus.