RC Gaasbeek steunt Ziekenhuis Zonder Grenzen

Ziekenhuis Zonder Grenzen is een Rotary initiatief dat via het verzamelen en herverdelen van vooral medisch materiaal (nieuw en gebruikt) verzorgingscentra in ontwikkelingslanden helpt en beter uitrust.

Ziekenhuis Zonder Grenzen functioneert uitsluitend met vrijwilligers en aldus gaat 100% van het budget naar humanitaire acties. Elke operatie gebeurt van club tot club of met bekende organisaties.

Bijna vijftig landen in nood werden sinds 1992 geholpen met medisch of ziekenhuismateriaal, meer dan 600 opdrachten zijn werkelijkheid geworden.

Ten gevolge van de aardbeving die Nepal dooreenschudde, bereidt ZZG zich volop voor om hulp te bieden.

In de mate van haar mogelijkheden, zal ZZG medisch en ziekenhuis materiaal leveren, noodzakelijk voor de heropbouw van het land.
Contacten met Nepalese Rotariërs werden reeds gelegd.

Rotary Gaasbeek schenkt 1.000€ aan Ziekenhuis Zonder Grenzen.