Op bezoek bij Zonnestraal vzw

Deel dit nieuwsbericht:

Een delegatie van RC Gaasbeek (Simon De Boeck, Reginald Schaumans, Marcel De Weghe, Marcel Van Houtte, Pol Geeroms en Jan Lanckmans) en RC Herne-Markvallei bezochten Zonnestraal vzw in Lennik.

Bedoeling: de werking en de noden beter te leren kennen.

Wij werden er verwelkomd door An De Neve die samen met verschillende collega’s de doelstellingen, organisatie en verschillende activiteiten van vzw Zonnestraal tijdens een boeiende rondleiding verduidelijkte.

2015 ROT Welkom Zonnestraal

Zonnestraal ondersteunt personen met een beperking. Deze personen zijn ingeschreven bij het VAPH en hebben een positieve beslissing gekregen om begeleiding te krijgen binnen één van onze erkenningsvormen.

Afhankelijk van de zorgvraag wordt in onderling overleg tussen de bewoner en de voorziening de woonvorm bepaald. De meeste van de bewoners verblijven in woongroepen waar in een rustig leefklimaat alles wordt afgestemd op het ritme, de mogelijkheden en de noden van ieder individu. Hoe zij dit op maat van de bewoner proberen te verwezenlijken, is terug te vinden in een individuele handelingsplanning. Specifiek voor hoog zorgbehoevende personen is een degelijke medische, verpleegkundige en palliatieve omkadering uitgebouwd.

2015 ROT Atelier Zonnestraal 02  2015 ROT Knutsel Zonnestraal

2015 ROT Badkamer Zonnestraal

2015 ROT Bakken Zonnestraal  2015 ROT Boerderij Zonnestraal

Meer info over vzw Zonnestraal: klik hier