Nieuwe gastspreker op Rotary Actueel van 20 november ek.

Onze aangekondigde gastspreekster moest wegens gezondheidsredenen afhaken.

Als nieuwe gastspreker kondigen wij u graag Ruben Van Gucht aan, VRT journalist.

Ruben Van Gucht

Ruben Van Gucht is sportjournalist. Sinds januari 2012 is hij voltijds sportverslaggever bij de VRT/

Van Gucht studeerde communicatiewetenschappen aan de VUB. Tussen 2009 en 2012 werkte hij bij de regionale televisiezender RTV en bij EXQI. Bij EXQI werd hij ingeschakeld als commentator bij diverse sporten. Als voetbalcommentator was hij te horen bij wedstrijden van Anderlecht, Club Brugge en Standard in de Europa League. Daarnaast zorgde hij ook voor de verslaggeving bij heel wat autosportwedstrijden en andere sporten. Maar Ruben Van Gucht was vooral te horen bij het wielrennen. EXQI nam enkele jaren de rondes van Zwitserland, Romandië, Wallonië, Turkije, Qatar, Oman en een hele reeks eendagswedstrijden voor zijn rekening.

Begin 2012 maakte hij de overstap naar de VRT, waar hij in de eerste plaats voor Het Journaal  werkt. Daarnaast werd hij door Sporza ook al ingeschakeld als presentator van het Belgisch kampioenschap wielrennen en als commentator van onder andere de Eneco Tout. Voor Sporza Radio neemt Ruben Van Gucht geregeld een voetbalwedstrijd of veldrit voor zijn rekening. In De Zevende Dag is hij sinds 2013 de presentator van de sportrubriek. Vanaf het najaar van 2014 presenteert hij bij Radio 2 de ontbijtshow op zaterdag.

Op 18 april 2015 werd hij tijdens het Gala van de Vlaamse Televisie Sterren gehuldigd met de “Rijzende Ster”.

Op het vernieuwde Canvas (najaar 2015) krijgt Van Gucht een programma met menselijke verhalen uit het voetbal.

Download via deze link flyer met meer info 2015 11 ROT Uitnodiging Rotary Actueel