Streekgenoten: Olympia Herne

In het kader van het thema ‘Streekgenoten’ bezocht een delegatie van Rotary Club Gaasbeek het bedrijf Olympia in Herne.

Olympia 01 w

Mooi wachtend op de film met voorstelling van historiek en activiteiten van het bedrijf. De heerlijke dessert proevertjes staan klaar.

Olympia 02 w

Luc Van Impe (samen met broer Luc) eigenaar van dit familiebedrijf kwam ons verwelkomen.

Olympia 03 w

Motto van het bedrijf ‘Groots in Melk’. Omzet: 110milj liter melk goed voor een jaarcijfer van 80milj Euro met 170 vaste medewerkers en 30 tijdelijken.

Klanten: zowel de grootverbruikers als de eindconsument.

Groei vooral in room (13 milj. liter waarvan 50% export) en de desserten (oa huismerken van grote ketens in België maar nu ook in Nederland)

Export zit in de lift niet alléén in Europa maar ook bv Singapore, Japan, Korea en Dubai.

Olympia 06 w

Olympia 07 w

Olympia 08 w

Olympia 09 w

Olympia 10 w

Olympia 11 w

Olympia 12 w

Bedankt Olympia en speciaal onze ‘gids’ Hilde die gepassioneerd de productie, organisatie en producten duidelijk toelichtte.

Fier een topbedrijf in onze streek te leren kennen.

Wens je meer informatie over Olympia : http://www.olympiadairy.be/nl/