6.000€ voor Bagaya-Kapelle

Bagaya-Kapelle werkt al sinds 1989 met de inwoners van Bagaya aan de uitbouw van de dorpsontwikkeling, gezondheidszorg, opleiding ….

Picture1 web Picture2 web

Een aantal jaar geleden was Rotary Club Gaasbeek één der belangrijkste sponsors voor de bouw van een gemeenschapscentrum – Jeugdcentrum in Bagaya (Senegal), een initiatief van Bagaya-Kapelle.

Picture3 web Picture4 web

Picture5 web

Nu engageerde Rotary Club Gaasbeek zich samen met de zusterclubs RC Büdingen (Duitsland) en RC Chantilly (Frankrijk) om de bouw en inrichting van een atelier voor de verwerking van fruit en groenten te financieren. Dit engagement geldt voor 3 jaar en zal in totaal een sponsoring van 21.000€ bedragen.

Picture6 web Picture7 web

De opleiding is reeds gestart.

2016 06 Bagaya webEnthousiaste uitleg door Ivo Roessems van Bagaya-Kapelle.

De cheque van 6.000€ laat Bagaya-Kapelle toe de bouwwerken op te starten en opledingen te voorzien.

2016 06 Bagaya 2 web

Jan De Baere, Simon De Boeck en Jeroen Vanderlinden reiken de cheque uit aan Magda Coeckelberghs en Ivo Roessems.

Met dit project wil Rotary Club Gaasbeek bijdragen aan de voedselveiligheid, de lokale economie stimuleren en de plattelandsvlucht tegengaan.