Interview met Jan Hugaerts

JH Interview

Vertel ons wat meer over je professionele bezigheden?

Laat mij toe dit te zeggen maar het beroep architect loopt sinds jonge leeftijd door de aderen.

Na het verlaten van Sint Lucas Brussel ben ik actief als  architect met 25 jaar ervaring, zowel in binnen als buitenland. Al zie ik architectuur in de ruime zin, maw architectuur beperkt zicht niet tot het uiterlijke, zowel interieur, design, zelfs kleding behoren tot mijn activiteiten.

Wat motiveerde jou om lid te worden van Rotary?

Binnen de familie hadden wij een zwaar mentaal en fysiek anders valide schoonzus waar wij jaren als voogd deze moeilijke taak tot ons namen.

Duidelijk was dat deze mensen heel wat steun nodig hebben binnen de voorziene structuur. Dit zowel mentaal als financieel.

Rotary is hiervoor de perfecte voorzet om deze mensen te helpen binnen ons sociaal systeem.

Deze vroegere situatie samen met een aantal vrienden die reeds lid waren van Rotary Gaasbeek, bracht mij tot de toetreding.

Wat spreekt je speciaal aan in Rotary Club Gaasbeek?

Uiteraard de vriendschap. Al snel was duidelijk dat deze band tussen de verschillende vrienden vrij sterk is.  Deze wordt soms noch versterkt tijdens de gezellige ‘3de time’.

De diversiteit van leeftijd en functie binnen de leden maakt dat wij van mekaar heel wat opsteken zodoende een team te vormen en die schitterende sociale activiteiten organiseert.

Wat is je visie op de sociale rol (Dienst a/d Gemeenschap) van Rotary?

Wij moeten niet vergeten dat het grootste deel van de wereldgemeenschap problemen heeft om te overleven.

Zelfs binnen onze beperkte omgeving zie je ‘misère’. Rotary is een oplossing hiervoor, wel is waar beperkt. Wij roeien met de riemen die we hebben, die voor Rotary Gaasbeek niet slecht zijn.

Wij zijn een wereldwijd sterke organisatie die ons even met de voeten op de grond laat komen en aantoont dat er andere noden zijn dan de laatste nieuw smartphone.

Welke rol kan of moet Rotary in de maatschappij spelen?

Wetende dat Rotary reeds zo lang bestaat is deze naam inmiddels zo gekend als het merk BIC.

Deze sterkte moet er voor zorgen dat wij een zekere positieve druk kunnen uitvoeren om sociale systemen recht te trekken die destijds afgevlakt, misvormd of helemaal afgevoerd werden.

Welke ‘raad’ zou je willen geven aan potentiële geïnteresseerden?

Er is maar een kracht, de samenhorigheid!  Alleen sta je nergens in de wereld…..en dan nog voor een goed doel!

Je moet dit zien te combineren met je dagelijkse taak maar denk even, wat tijd spenderen onder vrienden en voor vrienden brengt meer op dan alleen maar je job!