Rotary Gaasbeek sponsort reanimatiepop

Een delegatie van Rotary Club Gaasbeek (voorzitter Simon De Boeck, secretaris Reginald Schaumans, Peter Hermans en Lieven Krikilion) overhandigde een cheque van 3.000€ aan het Rode Kruis Vlaanderen-afdeling Lennik-Gooik ter financiering van de aankoop van een reanimatiepop.

Deze reanimatiepop is state of the art (wordt geleverd eind augustus) en één der eerste in een lokale RK afdeling in Vlaanderen. De cursist krijgt precieze informatie over de ‘kwaliteit’ van de reanimatie, zoals het ritme en de diepte van de hartmassage, de juiste plaatsing van de handen of de correcte toepassing van de mond-op-mond beademing: de kwaliteit van de hulpcursussen worden nog verbeterd.

P1000080 web  P1000075 web

Welkom door voorzitter van de afdeling Patrick Billen en woordje door onze voorzitter Simon.

P1000076 webOverhandiging van de cheque.

De Rode Kruis vrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren eerste hulpposten op evenementen en sportwedstrijden, geven gratis opleidingen eerste hulp aan de bevolking en organiseren heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in onze samenleving.

De afdeling Lennik-Gooik organiseerde de laatste maanden verschillende cursusreeksen. 14 cursisten slaagden in november 2016 in het examen na de cursus Eerste Hulp, 7 ervan volgden en slaagden in het eerste examen op de aansluitende cursus Helper. In maart haalden opnieuw 14 cursisten het brevet Eerste Hulp.

Volgende week start de jaarlijkse RK stickeractie en voorzitter Patrick was fier de peter van deze actie voor te stellen: Frank Depestele, Lenniks ereburger, inwoner van Gooik en volleybal-topper.

P1000078 web

Fijn dat Rotary Gaasbeek deze actieve afdeling mag steunen.