Club (wie zijn wij?)

Rotaryclub Gaasbeek werd officieel in oprichting erkend op 27 september 1973.
De keureuitreiking vond plaats op 4 mei 1974 tijdens een academische zitting in het Kasteel van Gaasbeek.

Onze peterclub: Rotaryclub Asse.
Rotary Gaasbeek groeide uit tot een vaste waarde in het Pajottenland door steun aan lokale projecten zoals o.a. de vzw De Poel, Spes BuBaO, Klim vzw – Huis Michielsheem, diverse Rode Kruis afdelingen, MPI, BLO St-Franciscus.
Onze jaarlijkse Paaseierenverdeling is iets waar de kinderen van de onderwijsinstellingen Spes BuBaO te Laken en BLO St-Franciscus te Lennik al sinds 1976 van genieten en naar uitkijken.
Regelmatig werden ook internationale projecten ondersteund: o.a. de uitbouw van een technische school voor straatkinderen in Brazilië, medisch materiaal voor een glaucoomkliniek in Nepal, de inrichting van een computerlokaal in India, ontwikkeling van de bevolking van Bagaya in Senegal.
Rotary Gaasbeek heeft nauwe banden met Rotaryclub Chantilly (Frankrijk) en Rotaryclub Büdingen (Duitsland). Jaarlijks ontmoeten de leden elkaar tijdens een Trio-weekend waarop buiten het smeden van vriendschapsbanden ook gezamenlijke projecten besproken worden.
Wij schatten dat Rotary Gaasbeek al 400.000 € inzamelde via zijn leden en verschillende fundraisingactiviteiten.
Buiten de sociale acties nodigt Rotary Gaasbeek ook regelmatig topsprekers uit verschillende beroepsvelden uit om haar leden op de hoogte te houden van de nieuwste maatschappelijke en economische evoluties in onze maatschappij. Bedrijfsbezoeken verruimen tevens de beroepshorizon van onze leden.